måndag 17 december 2007

Wake me up before you go-go ;D

Haha vad kul jag har haft sedan i fredags. Det har faktiskt varit MYCKET kul så jag börjar från början:
Var på bio med klassen, såg Guldkompassen med Daniel Craig och Nicole Kidman. Inte för att just den filmen var våran högsta önskan men den var ju barntillåten... (Vad är det egentligen för mening med 15 års gräns, man är väl likadan när man är 14, eller?) Men i alla fall så kom vi in till stan runt 10.00 och vi hade ca: två timmar på oss att äta. Jag, Ida, Lizette och Marika gick till Taco Bar, alla tog en Nacho De luxe och jag & M var klara efter ungefär 15 minuter. Då kom vi på att det förmodligen inte finns någon i hela världen som äter en De luxe långsammare än Lizette. Vi satt och väntade, och väntade, och väntade och efter ännu mer väntande var hon klar. Då hade det gått typ en 40 minuter. Innan vi skulle börja äta fick L och I för sig att dem skulle ha bestick till maten. Burkarna med knivar och gafflar stod ca: 3,5 meter bort och ändå var det för långt för att en av dem skulle kunna gå själv och hämta till båda. Men det var ju tur att det inte var nån där förutom vi, då hade dem väl inte vågat hämta alls, jag menar- man kan ju bli sedd... När L tillslut var klar gick vi upp till 7eleven och köpte lite biogodis. Bättre att köpa där än på bion, både billigare och mer att välja på. Nu hade vi ca: en timme på oss att göra vad vi ville så vi styrde stegen mot Indiska (Söderhallarna). Väl därinne blev det rätt lugnt, vi garva lite åt Ida men inget som var så där hysteriskt roligt inträffade. Förutom att hon fick för sig att hennes Spontant Martin Stenmark-sjungande lillebror nog skulle vilja ha små tjocka Buddha- figurer i julklapp. Bredvid Indiska ligger som bekant The English Shop och precis vid ingången har dem stora rör fyllda med Jelly Beans:) Hade först lite beslutsångest om jag skulle köpa eller inte men jag tog mod till mig. I våran lilla vänskapskrets "försvenskar" vi ofta vissa engelska eller spanska ord för skojs skull- typ "to grab" blir "grabba" etc. På dessa rör stod det "Pull here", man skulle dra ut en liten skiva för att beanorna skulle kunna ramla ner i påsen nedanför. Jag drar och Ida utbrister (försvenska nu detta ord) :
-Jag vill "to pull"!
Först förstod ingen av oss, inte Ida heller men när hon sedan halvskriker det en andra gång börjar Marika ASGARVA. Vad skrattar du åt sa vi och då, i den stunden förstod vi också... DET var årets i särklass största tabbe haha, en sådan sak kan man gotta sig i länge:) Sedan gick vi ner mot biografen (via ett UNICEF-bord och skänkte 11 kronor) och på vägen hittade vi nästan halva klassen sittandes på tre stolar. Då kommer Stefan och Lisa springande och säger att dem glömt att hämta ut biljetterna, jojo visst var det dumt men det löste sig. I väntans tider bredvid biokassorna var det en stor bild på Nicholas Cage som reklam för National Treasure 2. Alla vet att jag inte är världens största fan av denne man och vi börjar prata om honom. Efter det skrek någon av oss NICHOLAS CAGE varje gång vi såg någon som absoult inte såg ut som honom. Innan filmen började påpekade jag att Ramins tröja var åt fel håll och Marika hann även sjunga refrängen på Disco Inferno när lamporna började snurra runt i rummet. Under filmen händer en rad roliga saker, t.ex. att Ida skriker och hoppar till ett X antal gånger, hon säger "bitch" lite halvhögt första gången Nicole Kidman visas och under filmens tystaste scen hör man Mathias någonstans bakom oss säga "I love balls". När vi kommer ut ur biografen springer vi till toan, Lizette har nämligen en väldigt liten blåsa, och när hon & Ida skall tvätta händerna kommer dem på en lek som går ut på att hinna dra undan händerna innan vattnet kommer ut ur vattenkranen. Så där står vi i någon minut extra och apskrattar åt dem. Efter det hände det inget som kan mäta sig med det jag redan skrivit.

Klockan 17.00 samma kväll var det dags för "generalrepetition" men det saknades ju 5 stycken. Men det var ju iof familjen Sally som var borta så man ska ju inte förvänta sig något (inget ont om henne men...aa...) Som vanligt var det ingen av ungarna som sjöng men som tur var gick det bättre under själva tåget. Ida var i år lucia då jag var förra året. Hon sjöng en sång på engelska helt solo, var grym- men det kanske var för att det var jag som ställt in ljudet innan:) Nervositeten släpper mer och mer för varje år men det kanske är för att man har gjort det så många gånger. Efter tåget fick jag stå och dra bort stearin ur Stonebergs hår i ungefär 10 minuter men håret blev fett ändå. Nu kommer det bästa! Vi vann fruktkorgen och Kurre och Marianne vann ingenting, nada! Ida m. familj vann 5 saker och vi 3:D Fick stanna och städa till kvart i tio eller nåt men det var lungt.

Lördag: Dags för match igen. Mot Tullinge. Har inte gått bra alls på sistone med storförluster både här och där men senaste matchen mot Vendelsö kom vi igång ordentligt. Visserligen förlorade vi med oförtjänta 5-1 men det kan ju bero på att vi inte gör mål (och en annan sak). Grejen med vårt lag är att om vi spelar på top kan vi slå vilket lag som helst i Sverige. Men tyvärr är det väldigt sällan vi gör det. I januari slog vi Tullinge med 2-0 (och vem gjorde båda målen?!) och i våras tog vi Handen med samma siffror. Så vi kan, men inte just nu. Själva matchen då? Joo vi loosa med 5-3 men vi spela skitbra och det var ingen som var jättemissnöjd med resultatet. Snubblade på mina egna fötter när jag sprang med bollen och jag kan ju säga att det inte var något snygg fall, lite pinsamt... Fick senare på kvällen panikont i handleden och kunde inte göra någonting :(


Nu till lite annat som inte har något med helgen att göra.


Har ett tag funderat på hur världen skulle se ut om Al Gore blivit president, häromdagen fick jag ett svar. "Förutom att 650 000 irakier fortfarande varit i livet (döda till följd av amerikanska invasionen) hade USA sannolikt lett kampen mot klimatkrisen i stället för att stå vid sidan om". Joo, det svaret är jag nöjd med. Hoppas nu att Barack Obama vinner nästa höst. Jag har nog blivit lite som alla andra, det jag oroar mig för allra mest är nog klimatet. Efter ÅR av Johans tjat har jag äntligen fattat poängen:) Därför blir det bra om Obama vinner. Han vill nämligen:

  • Få ner USA:s utsläpp med 80% till år 2050
  • Halvera energiförbrukningen till år 2030
  • Att nya bilar högst får dra 0,48 L/mil år 2025

Medans Hillary Clinton (som tillsammans med Obama vill göra mest för miljön) vill:

  • Få ner USA:s utsläpp med 80% till år 2050
  • Få ner energiförbrukningen med 10% till 2020
  • Att nya bilar högst får dra 0,67 L/mil år 2017

Nu kan man ju inte begära att presidentvalet enbart ska avgöras pga detta (det handlar ju trots allt om amerikanare) men det låter ju inte så dumt ändå...

Lilla Rut blev i helgen Nordisk Juniorvinnare på Stora Stockholm, och med det kom en inbjudan till Cruft.

Det blir tydligen ingen snö här på julafton:(

Jag råkade skriva "Happy Christmas" till en av våra tyska"vänner". Haha dem tror väl att jag är dum i huvudet eller nåt.

Barns önskelistor:

  • 10 000 batterier
  • Dörr till rummet
  • En ny kompis
  • Ismaskin som skall explodera
  • Lamborghini Gallardo

Jaa, det kan ju vara kul att ha...


Här är några saker jag har kommit på:
  • Att film och reklam är bäst med Ida Ceimertz
  • Att Anja Pärson ser ut som en teletubbie (mitten)
  • Att jag ska köpa vitamin-piller eller något så att jag kanske håller mig frisk
  • Att jag gillar Maud Olofsson (henne, inte hennes åsikter- dem vet jag ingenting om)
Tillsist, det vanliga citatet:


- Svenskarna är ologiska. Först tar de färsk fisk och gör till surströmming och nu försöker de med köttfärs också, Finland


Ps. har laddat ner Wake me up before you go-go:D Man blir glaaaad.

Inga kommentarer: