söndag 27 januari 2008

Utsläppsrätter

Imorse kom jag att tänka på en sak, det här med utsläppsrätter. Och vad är en utsläppsrätt tänker ni som inte hänger med? Joo, en utsläppsrätt ger innehavaren rätt att släppa ut ett ton koldioxid under en angiven handelsperiod. Då det finns bara ett visst antal rätter att köpa kan du alltså hindra företag att köpa och som därmed måste sänka sina utsläpp (enligt EU måste vissa stora företag nämligen ha köpt). I det stora hela är det så det fungerar men det är klart att det inte är hela sanningen. Det tråkiga är att handeln med utsläppsrätterna inte gått lika bra som EU räknat med, men det är en annan femma. Men egentligen är det riktigt sjuka att det ska behövas! Vi tvingas (ok inte tvingas, där tog jag i) köpa luften för att "rädda världen". Man hör ju hur jävla absurt det låter- köpa luft. Vissa säger att det är EU som vill tjäna pengar men det har jag lite svårt att tro. Men ok, om det är det som krävs för att inte såga av grenen vi sitter på så...

Citat:
- Och nu till en ny medicinsk upptäckt. Det har nämligen visat sig att transfetter fördubblar risken att drabbas av lindrig prostatcancer, speciellt för män- Jesper Börjesson, nyhetsankare på tv4.

1 kommentar:

I sa...

Du vet att luften den är gratis. Den kostar inget alls. Så tror du verkligen att den är nyttig för din hals? Nu får man snart betala för att kunna andas rent. Blir det nånsin bättre eller är det edan försent?
(En låttext. Luft med Dia Psalma)
Fin kommentar va!^^