måndag 25 januari 2010

Of course I believe in evolution, how else would Charmander become Charizard?

Människokroppen är en fantastisk uppfinning. Den har under miljontals år utvecklats från puckelryggig och hårig till...lite mindre apig. Den har anpassat sig till klimatet vi lever i och våra levnadsvanor.
När jag häromveckan hörde att snittåldern för förstagångsföderskor i Stockholm höjts till 34, vilket betyder att man kom in i puberteten för ungefär halva livet sedan (jag gillar min svenska), började jag dock tvivla på evolutionen. Hur kommer det sig då, att man ska tvingas ha mens i en herrans massa år när man inte är i närheten av att vara mogen för att skaffa barn? Fattar inte kroppen att den inte behöver bli könsmogen när man är tolv? Könsmogen måste förresten vara ett av svenskans absolut fulaste ord. Det känns ju liksom bara onödigt. Fine att man hade fem ungar och spruckit sönder totalt innan man fyllt 17 på 1600-talet men de gjorde fan inte karriär. Och tänk hur kul det hade varit om alla kom in i puberteten vid 25! Det hade varit upplopp på universiteten och de lyckliga jävlar som en gång lyckats få tag på en bostad skulle få flytta hem igen efter att de råkat lägga upp nakenbilder på grannkärringen, som råkade vara hyresvärdens mamma, på Facebook.

Nej du Mr. Evolution, bara för att du är man betyder det inte att du inte ska hänga med i kvinnans utveckling. Att inte tänka jämställt funkar liksom inte i dagens samhälle.

2 kommentarer:

Ida S sa...

Vet att vi pratade om det här i lördags, men måste bara säga igen att det är så sant!

Phanny sa...

Det känns bra att någon håller med, annars skulle jag förmodligen verkar galen...